Skip to main content

Skovian woont in Gwassi, Kenia. Ze werd geboren met een klompvoet, waardoor lopen pijnlijk en vermoeiend is. Gelukkig woont Skovian vlakbij school, zodat ze met wat hulp de lessen toch kan volgen.

Direct na Skovians geboorte lieten haar ouders haar in de steek. Jack, de broer van haar moeder, was bij de geboorte aanwezig en zorgt sinds die dag als een vader voor haar.

In Gwassi praten mensen niet gemakkelijk over handicaps. Er is veel schaamte en taboe. Dat maakt het leven voor kinderen met een beperking niet eenvoudiger. Red een Kind besteedt in de dorpsprogramma’s extra aandacht aan kinderen als Skovian.

“Voor mij ben je niet anders door je beperking. Ik kijk er dwars doorheen. Het hoort gewoon bij jou en je gaat er heel goed mee om.”

– Jack (42)

“Dankzij jou voel ik me bevoorrecht, omdat je heel goed voor me zorgt en me naar school brengt. Bij jou heb ik het goed.”

– Skovian (9)

Selvi en Bhavani maken deel uit van de Irula-stam in het zuiden van India. Hun bevolkingsgroep leeft voornamelijk van het vangen van slangen en ratten. Voor hen is dat de enige mogelijkheid om te overleven.

Meisjes krijgen hier weinig kansen en worden gediscrimineerd. Door het programma van Red een Kind gaat Bhavani als eerste meisje in de geschiedenis van haar stam nu naar de middelbare school. Een hele prestatie!

“Wat ben ik trots op jou, mijn dochter! Je gaat als enige meisje uit het dorp naar de middelbare school. Een grote inspiratie voor andere meisjes. Ik weet zeker dat je zult bereiken wat je wilt, je bent zo sterk!”

– Selvi (34): 

 

“Jij bent mijn lieve, zorgzame mama. Ik voel dat je van me houdt door de manier waarop je tegen me praat en voor me zorgt als ik ziek ben. Je stimuleert mij om te leren en onze situatie te veranderen. Je bent een goede moeder.”

– Bhavani (16): 

 

Dit artikel is onderdeel van Red een Kind. Meer weten?
Ga naar www.redeenkind.nl